ºC
2018. janur 23.
Norc Magazin Építőipar

Építőipar Rovat

Az építőipar rengeteg szakmunkát foglal magába, legyen szó víz- gáz vagy fűtésszerelésről, gépészetről, villanyszerelésről vagy magával az építkezésekkel kapcsolatos témákról, mint pl. könnyűszerkezetes házak. Cikkeink ezeket a témákat feszegetik.

Ezt érdemes tudni a könnyűszerkezetes házakról

Nem könnyű eligazodni a mobil és konténerházak kínálatában. Sok a hasonlóság a különböző könnyűszerkezetes megoldás között, de lényeges eltérések is vannak. Nem mindegy tehát, hogy az adott célra melyiket választjuk.

Csőtöréssel kapcsolatos hibák elhárítása, javítása

Az leggyakoribb okai a kerti csőtöréseknek szerelési hibákból adódnak. A csövek fektetésekor figyelemmel kell lenni a megfelelő anyagválasztásra, valamint a fagyhatárra is, máskülönben a víz és szennyvízvezeték télen el fog fagyni.

Vízszivárgás: milyen jelekből gyanakodjunk csőtörésre?

Nem mindíg hagy látható nyomot maga után a csőtörés, akár hónapokig is szivároghat a víz, mielőtt azt észrevennénk. Megnő a vízfogyasztás, pörög az óra - ezek mind csőtörésre utalhatnak. Mutatjuk mire érdemes figyelni.

Lehetséges? A csőtörés helyének meghatározása bontás nélkül

A csőtörés bemérés egy olyan módszer, amivel a rejtett vízszivárgásokat bontás nélkül fel lehet kutatni, így a helyreállítási költségeken jelentős spórolás érhető el. Hogyan működik? Mennyibe kerül? Fizeti a biztosító?