ºC
2018. janur 23.
Norc Magazin Pénzügyek

Pénzügyek Rovat

A pénzügyekkel általában nem szeretünk foglalkozni, sok az adminisztráció, ami csak az időnket viszi. Azonban érdemes tisztában lenni néhány adózási és könyvelési kérdéssel, mert egy-egy jó pénzügyi döntéssel sokat spórolhatunk. Cikkeinkben igyekszünk hasznos pénzügyi tippeket adni.

A könyvelő dolga a számlázás?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a könyvelő dolga-e a számlázás. A válasz egyszerű: attól függ, hogy ebben állapodtak-e meg a könyvelői szerződésben. Mik az előnyei ha a könyvelő számláz és mik a hátrányai? Cikkünkből megtudhatja.

Melyik a megfelelő adózási forma cégünk számára?

Mindenki azt gondolja, hogy egy cégnél a legfontosabb a megfelelő társasági forma kiválasztása, de valójában pénzügyileg lényegesen nagyobb hatása van a megfelelő adózási forma kiválasztásának: tao, szja, kata, kiva, stb., ezért ezt a döntést a vállalkozási formáról való döntés előtt célszerű meghatározni.

Könyvelő választás - árak és szempontok

Egy vállalkozás sikeres működtetésében kulcsszerepe van egy gazdasági szakembernek. Ha vállalkozásunk mérete nem teszi lehetővé gazdasági igazgató, de még főkönyvelő alkalmazását sem, könyvelőnket kell nagyon jól megválasztanunk.